Costa rica - Reisverslag uit San José, Costa Rica van Jacqueline Beek - WaarBenJij.nu Costa rica - Reisverslag uit San José, Costa Rica van Jacqueline Beek - WaarBenJij.nu

Costa rica

Blijf op de hoogte en volg Jacqueline

17 Maart 2016 | Costa Rica, San José

Eindelijk weer tijd om wat te versturen
Dinsdag 15 maart zijn wij om 8.00 uur s'morgens weer vertrokken uit Bocas del Torro ,eerst nog even vaders aan de telefoon gehad.
Het hele riedeltje weer terug, bootje, busje ,papiertje grens Panama, stempeltje, papiertje afgeven grens Costa Rica en weer stempeltje en ja hoor daar stond trouwe Hector onze chauffeur ons op te wachten. Niet onbelangrijk met onze koffers
Flinke reis voor de boeg op weg naar Sarapiqui zo'n 6 1/2 rijden bij elkaar.
Leuke stop gehad bij een bananenfabriek van Delmonte
Op harde salsamuziek werden de bananen gespoeld, de bananen met een plekje werden gescheiden van de rest,deze werden gebruikt voor babyvoeding
De rest van de bananen kregen een sticker en werden verpakt in onze vertrouwde bananendozen.
Wij weten nu ook het verschil tussen de soorten bananen zoals Dole Chiquita of Delmonte want dat is nl alleen de sticker.
Doorgereden tot de lunch waarna we met de bus door de getto wijk van Limon zijn gereden.
We mochten er daar niet uit want zelfs overdag kon je volgens onze reisleidster Noe vermoord worden voor een telefoon
Het is de armste provincie van Costa Rica en dat is ook duidelijk te zien.
Om half 4 zijn we dan eindelijk op de plaats van bestemming voor vandaag, een supermooie logde in een jungle met kikkertjes vlinders, 1 kaaiman en diverse vogels
Heerlijk nog even gezwommen en na het eten nog op jacht geweest naar redeyesfrogs. Met zaklampen op zoek naar kikkers met rode ogen, we hebben er twee ontdekt.
Door de grote luxe bedden heerlijk geslapen en zelfs uit kunnen uitslapen omdat we pas de volgende dag om 10.00 uur vertrekken

Woensdag 16 maart
Na een eenvoudig ontbijtje weer op weg en nu naar La Fortuna waar we 2 nachten zullen verblijven
Onderweg zijn we gestopt bij een ananasplantage om foto's te maken
Daarna kwamen we langs de grootste sinaasappelfabriek van costa rica ,deze sinaasappels zijn groen en hard maar het vruchtvlees is sappig en word gebruikt voor sappen
Deze streek is ook bekend om de grootste varkensfokkerij en dat kon je ook wel ruiken.
We zijn daar gestopt en onze reisleidster heeft daar stukken varkensvlees ,welke speciaal bereid wordt,maar ik ben de naam al weer kwijt,gekocht. We kregen een tortilla met een stukje vlees met SAP van een limoen erop om te proeven , was erg lekker
Verder staat deze streek ook nog bekend om zijn kamerplanten zoals de yucca
We hebben daarna een lunch gehad in La Fortuna en nog een uurtje rondgestruind in het stadje.Het is erg warm en een hele hoge luchtvochtigheid dus we waren blij om weer in de bus gezetten met airco
Daarna doorgereden naar onze nieuwe slaapplaats.
Opnieuw super mooi met een uitzicht op de vulkaan El Arenal
Deze vulkaan is 4 jaar geleden nog uitgebarsten en nog steeds komt er een klein rookpluimpje uit
Heel bijzonder om in een zwembadje te liggen met uitzicht op een vulkaan.
Vanavond nog lekker gegeten en even wat inkopen gedaan in een supermarkt,je schrikt je dood van de prijzen hier,en nu gaan we lekker slapen want morgen vroeg op , we gaan op dagexcursie doen naar Cano Negro
Wat we daar beleven horen jullie morgen
Welterusten